InternetSpeedTest.ro - Testeaza-ti viteza la internet. Vezi exact cati mega/secunda are viteza ta de internet!

Test Viteza – Informatii

Cum functioneaza un test de viteza ?

Programul din spatele testului de viteza este setat sa descarce 512 KB de informatie in calculatorul vostru si sa masoare timpul in care este descarcata informatia. Dupa un calcul matematic simplu veti putea vedea rezultatul.

Pachetele de date care se for incarca in calculatorul dumneavoastra pe parcursul testul de viteza vor folosi TCP pe portul 8500. Daca vedeti in bara de jos a browserului vostru mesajul “Connection timed out ” in timp ce testul se efectueaza inseamna ca firewall-ul vostru blocheaza accesul serverului nostru restart.ro si trebuie sa permiteti firewallului sa descarce pachetele de date pentru efectuarea testului. In concluzie daca nu puteti efectua testul de viteza trebuie sa modificati setarile acestuia sau sa-l inchideti pe parcursul efectuarii testului.

Daca ati inchis firewall-ul si testul de viteza tot nu merge atunci trebuie sa descarcati ultima versiune de java de pe www.java.com

Trebuie sa explicam urmatorii termeni ca sa intelegem cum functioanza un test de viteza: QQS, RTT si Max Pause.

QQS reprezinta nivelul de capacitate de download consistenta.Acesta este dat de providerul de net pe care il aveti. El poate fi RDS, Vodafone sau Clicknet .Cu cat acest nivel este mai ridicat cu atat aveti servicii de date mai bune si acuratetea lor este alta. Nivelul QQS este in mod normal la marea majoritate a computerelor in jurul valorii de 80 .Cu cat este mai mare de 80 cu atat aveti viteza si semnal mai bun.

RTT sau Round Trip Time – este timpul reprezentat in milisecunde (ms) in care pachetele de date de 512 kb sunt trimise de la server catre calculatorul vostru si primesc un raspuns inapoi. Daca folositi transfer de date de forma Voice over IP VOiP atunci latenta trebuie sa fie cuprinsa intre valoriile 150 si 250 ca sa nu fie probleme la transferul de date.

Max Pause – reprezinta inregistrarea pauzei celei mai mari care s-a inregistrat in timp ce testul de viteza se efectua. Cu cat este mai mica cu atat veti obtine un rezultat mai bun la testele de viteza. Daca nu exista pauze atunci aici se vor inregistra congestiile in internet sau legaturile proaste de retea. Testul de viteza si rezultatul acetuia sunt influentate de aceste lucruri.

5 Comments

  1. copaci cristian
  2. tudor
  3. cocolino50
  4. tupan alin
  5. francisco sosa

Add Comment

×
Like us on Facebook
We appriciate it!
No Thanks
Distribuie pe Facebook
Am dat share